Aseara am primit de la Catalin comanda de cutite pentru scluptat, repede am scos piatra si le-am mai dat putin pe ea sa taie bine, cu cel drept(avand experienta :) ), nu am avut probleme, in cateva minute barberea, in schimb cel incovrigat mi-a dat batai de cap.
Azi repede am vrut sa le incerc, asa ca am modificat o lingura mai veche care era la indemana ca nu demult i-am mai pus si bucatica de corn, am lucrat in interiorul cupei si pe exteriorul acesteia, in poza inca nu e slefuita complet, cutitul drept isi face cu prisosinta datoria si e o placere sa tai cu el, in schimb cel curbat nefiind ascutit bine nu a taiat cum ma asteptam, dar curburile sunt bune, deci ramane sa-l mai ascut pana voi fi multumit de el
Azi repede am vrut sa le incerc, asa ca am modificat o lingura mai veche care era la indemana ca nu demult i-am mai pus si bucatica de corn, am lucrat in interiorul cupei si pe exteriorul acesteia, in poza inca nu e slefuita complet, cutitul drept isi face cu prisosinta datoria si e o placere sa tai cu el, in schimb cel curbat nefiind ascutit bine nu a taiat cum ma asteptam, dar curburile sunt bune, deci ramane sa-l mai ascut pana voi fi multumit de el
Felicitari! faine scule ti-ai luat. Cum ascuti cutitul carlig? Sunt curios pentru ca exact asa este si al meu si... nu ma prea descurc cu ascutitul :(
RăspundețiȘtergereDin ce lemn e lingura? Lemnul uscat, in general, se lucra foarte greu!
de ascutit il ascuti greu si cu multa rabdare
RăspundețiȘtergerelingura e din nuc si eu lucru numa in lemn uscat, daca e verde pot avea surpriza sa-mi crape lingura, sau ce naiba ma apuca pe mine sa fac
Da, ai dreptate cu lemnul verde: mai crapa cateodata.
ȘtergereInteresantă nuanţă are nucul... parcă e dat cu baiţ.
RăspundețiȘtergeredoar ulei de masline, doar sunt facute sa poti manca cu ele :)